Πληγούρι μέτριο

1.30

Το πληγούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πιο ήπια και έχει υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τις πατάτες.

Η θρεπτική αξία του πλιγουριού ενισχύεται λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βιταμινών του συμπλέγματος Β που περιέχει, όπως νιασίνη, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη.  Είναι, επίσης, πλούσιο σε κάλιο και φώσφορο, σελήνιο και μαγνήσιο.

Το μέτριο πληγούρι χρησιμοποιείται πιο συχνά για σαλάτες, όπως είναι το ταμπουλέ.

500γρ

Κατηγορία: Ετικέτες: , ,
Περιγραφή

Το πληγούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πιο ήπια και έχει υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τις πατάτες.

Η θρεπτική αξία του πλιγουριού ενισχύεται λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βιταμινών του συμπλέγματος Β που περιέχει, όπως νιασίνη, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη.  Είναι, επίσης, πλούσιο σε κάλιο και φώσφορο, σελήνιο και μαγνήσιο.

Το μέτριο πληγούρι χρησιμοποιείται πιο συχνά για σαλάτες, όπως είναι το ταμπουλέ.

Χρήση:  Μουλιάζετε την ποσότητα από το πληγούρι που θέλετε να φτιάξετε σε ζεστό νερό  (το νερό ίσα να το σκεπάζει), το σκεπάζετε με καπάκι ή διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε περίπου για μισή ώρα, μέχρι να “πιει” το νερό.  Πριν το χρησιμοποιήσετε, το αφρατεύετε με ένα πηρούνι.

500γρ

Αξιολογήσεις (0)
Αποστολή & Παράδοση