Λεντινούλα (Shiitake) ολόκληρη

3.3011.00

Το μανιτάρι λεντινούλα (Lentinula edodes) είναι γνωστό παγκοσμίως με την ιαπωνική ονομασία shii-take, που σημαίνει «το μανιτάρι των δένδρων shii».  Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εδώδιμο είδος που αυτοφύεται πάνω σε φυλλοβόλα δένδρα στην Ασία. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα εδώ και αιώνες  και τα τελευταία χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές του ιδιότητές το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο σε παραγωγή καλλιεργούμενο μανιτάρι.

Οδηγίες Ετοιμασίας :

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).  Στραγγίζουμε το νερό. Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια). Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, σάλτσες, ομελέτες και φαγητά κατσαρόλας.

Προέλευση: Ελληνικά

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , ,
Περιγραφή

Το μανιτάρι λεντινούλα (Lentinula edodes) είναι γνωστό παγκοσμίως με την ιαπωνική ονομασία shii-take, που σημαίνει «το μανιτάρι των δένδρων shii».  Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εδώδιμο είδος που αυτοφύεται πάνω σε φυλλοβόλα δένδρα στην Ασία. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα εδώ και αιώνες  και τα τελευταία χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές του ιδιότητές το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο σε παραγωγή καλλιεργούμενο μανιτάρι.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η ουσία “Lentinan” συμβάλλει στη φυσική άμυνα του οργανισμού. Προσθέστε 40γρ αποξηραμένη λεντινούλα στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας. Μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικά για τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του οργανισμού.

Διατροφική Αξία: πηγή πρωτεϊνών, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Οδηγίες Ετοιμασίας :

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).  Στραγγίζουμε το νερό. Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια). Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, σάλτσες, ομελέτες και φαγητά κατσαρόλας.

Προέλευση: Ελληνικά

 

Επιπλέον πληροφορίες
Αξιολογήσεις (0)
Αποστολή & Παράδοση