Ο ανθός αλατιού ή αλλιώς αφρίνα έχει φυσικό ολόλευκο χρώμα και με μορφή σαν αυτή του αφρού, και αρκετή υγρασία, το οποίο συλλέγεται στο Μεσολόγγι.
Είναι ένα απόλυτα φυσικό υλικό. Δεν περνά από καμία μορφή επεξεργασίας, όπως η πλύση του ή η προσθήκη ιωδίου ή λοιπών ουσιών που θα βελτιώσουν το άρωμα ή το χρώμα του. Συλλέγεται προσεκτικά με τα χέρια από την κορυφή του αλατιού της αλυκής. Είναι ένα εκλεκτό προϊόν, που αφήνει μια έντονα θαλασσινή επίγευση με ιδιαίτερα έντονη την γεύση του ιωδίου.
Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών και ανόργανων αλάτων (περίπου 84 ιχνοστοιχεία) όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ιώδιο, ασβέστιο, κάλιο, χαλκό, φθόριο και έχει το υψηλότερο επίπεδο χλωριούχου νατρίου.
Στη μαγειρική, καλύτερα είναι να το προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Ακόμη καλύτερα είναι να τον προσθέσουμε πάνω από φρεσκομμένα λαχανικά, σε σαλάτες ή οποιοδήποτε ψητό κρέας, καθώς προσδίδει μια μοναδική και εξαιρετική γεύση.
Reviews
There are no reviews yet.