Οι μαύρες τρομπέτες είναι αυτοφυή μανιτάρια του είδους Craterellus cornucopioides τα οποία εμφανίζονται στα ελληνικά δάση από καλοκαίρι και φθινόπωρο. Προτιμούν δάση πλατύφυλλων όπως οξιές, δρυς, φουντουκιές, λεύκες, σημύδες, φλαμουριές και κωνοφόρων.
Εξαιρετική ποιότητα & γεύση.
Οδηγίες Ετοιμασίας :
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά). Στραγγίζουμε το νερό. Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια). Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, σάλτσες, ομελέτες και φαγητά κατσαρόλας.
Διατροφική Αξία: πηγή πρωτεϊνών, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Προέλευση: Ελληνικά
Reviews
There are no reviews yet.