Το πιπέρι καγιέν αποτελείται από κόκκινες πιπεριές τσίλι, οι οποίες μετά από αποξήρανση, αλέθονται ή πολτοποιούνται, ψήνονται, κοσκινίζονται για να γίνουν τελικά σκόνη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και περιέχει επίσης, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, ριβοφλαβίνη, κάλιο και μαγγάνιο.
Η ονομασία του δόθηκε προς τιμήν της πόλης Καγιέν (Cayenne), στη Γαλλική Γουιάνα.
Η κατανάλωση του πιπεριού καγιέν διαστέλλει τα αγγεία του αίματος και επιταχύνει το μεταβολισμό, λόγω των υψηλών ποσοτήτων καψαϊκίνης. Βοηθάει στην αύξηση της ποσότητας θερμότητας που παράγει το σώμα σας, προκαλώντας μεγαλύτερη καύση θερμίδων.
Ταιριάζει σε φαγητά της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας όπως είναι το μοσχάρι, το αρνί, το χοιρινό, τα όσπρια και οι κόκκινες σάλτσες.
Προέλευση: Ινδία
Reviews
There are no reviews yet.