Τα άνθη γαϊδουράγκαθου περιέχουν περίπου 65%-80% σιλυμαρίνης, η οποία είναι η κύρια δραστική του ουσία.
Ο Διοσκουρίδης, σημαντικός Έλληνας γιατρός και βοτανολόγος, από το έτος 40 μ.Χ. περιέγραψε για πρώτη φορά τις θεραπευτικές ιδιότητες του γαϊδουράγκαθου.
> Υποστηρίζει την υγεία του ήπατος :
Βοηθάει στην ενίσχυση των ιστών του ήπατος και ανταγωνίζεται τη δράση τοξικών ουσιών
Αυξάνει το ρυθμό πρωτεϊνοσύνθεσης στα κύτταρα του ήπατος, βοηθώντας στη γρήγορη κυτταρική αναγέννηση
Ενισχύει την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών προσφέροντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στα κύτταρα του ήπατος
Μειώνει τη φλεγμονή, λόγω αναστολής ορισμένων αντιφλεγμονωδών ουσιών
> Προάγει την υγεία της επιδερμίδας :
Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών επιδράσεών του, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο συμπλήρωμα διατροφής για άτομα με ακμή.
> Μειώνει τη χοληστερόλη :
Σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται ότι το γαϊδουράγκαθο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της χοληστερόλης σε χαμηλά επίπεδα.
> Βοηθάει στον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη :
Έχει ανακαλυφθεί ότι μία από τις ενώσεις του γαϊδουράγκαθου μπορεί να δράσει με παρόμοιο τρόπο με ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για το διαβήτη, βοηθώντας στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
Δοσολογία/χρήση: Για μία κούπα τσάι γαϊδουράγκαθου, βράζετε σε νερό μια κουταλιά του γλυκού γαϊδουράγκαθο, σε χαμηλή ένταση για 8-10 λεπτά. Το σουρώνετε και το πίνετε.
Η κατανάλωση του τσαγιού συστήνεται έως τρεις φορές την ημέρα.
Reviews
There are no reviews yet.